Nicolae Timofti: Cetățenii Republicii Moldova își doresc apropierea de România

4 decembrie 2012


„Cetățenii Republicii Moldova își doresc apropierea de România și politicienii nu pot nesocoti această dorință a lor”. Declarația a fost făcută de președintele Nicolae Timofti, în această seară, la recepția organizată la Chișinău cu prilejul Zilei Naționale a României.

Președintele a reiterat recunoștința față de România pentru modul în care autoritățile de peste Prut susțin Republica Moldova.

„Cooperarea moldo-română acoperă, practic, toate domeniile. În tot ceea ce realizăm împreună exprimăm voința oamenilor care locuiesc pe cele două maluri ale Prutului. Cetățenii noștri își doresc această apropiere dintre noi și politicienii nu pot nesocoti această dorință a lor. Cetățenii moldoveni și autoritățile de la Chișinău vor ști să aprecieze acțiunile și gesturile de prietenie care vin dinspre România”, a mai declarat Nicolae Timofti.

Totodată, președintele a adăugat că România, ca stat-membru al Uniunii Europene, promovează în mod constant interesele Republicii Moldova la Bruxelles și în celelalte capitale europene, ceea ce facilitează parcursul european al țării noastre.

„Urez României și tuturor românilor bunăstare și fericire. Fie ca bunul Dumnezeu să vegheze asupra sorților noastre și să ne îndrepte pe calea cea bună. La mulți ani!”, a conchis președintele.

sursa: jurnal.md

2 comentarii:

Anonim spunea...

Puiul la mama trage !!! ...

Anonim spunea...

Din studiul realizat pe cetatenii Rep Moldova rezulta ca nu vor sa fie anexati Romaniei ci vor doar cetatenie pt a putea calatori in spatiul Schengen .Cand au fost intrebati ce limba vorbesc , toti cei chestionati au raspuns ca ei vorbesc moldoveneste si nu romaneste. Sincer nici eu nu-i doresc .

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: