Actorul Florin Piersic a devenit cetăţean al Republicii Moldova

10 decembrie 2012


Actorul român Florin Piersic a primit cetăţenia Republicii Moldova. Aceasta i-a fost înmânată de preşedintele Nicolae Timofti astăzi, 10 decembrie, prin decret prezidențial.

Florin Piersic a solicitat să i se acorde cetățenia Republicii Moldova printr-o scrisoare adresată președintelui Timofti pe 6 octombrie, curent. În solicitarea sa, actorul a menționat că s-a întâmplat ca în ultimii ani să fie de mai multe ori prezent cu diverse spectacole în țara noastră şi că de fiecare dată a fost primit „extraordinar și înconjurat cu o căldură și o apreciere profundă”.

„Tocmai pentru că poporul Republicii Moldova mi-a arătat atâta iubire, vreau să îi răspund tot cu iubire, și asta înseamnă că doresc să mă identific în parte cu originea și cultura țării și să devin și cetățean al țării de peste Prut. Originea scumpilor, sfinților mei părinți se află în Bucovina. Iată un motiv în plus să mă simt legat de Moldova, indiferent de ce parte a Prutului s-ar afla”, se arată în scrisoarea adresată şefului statului.

sursa: moldova.org

3 comentarii:

Anonim spunea...

inca un pas inainte in dezvoltarea relatiilor bilaterale in domeniul culturii cu Romania. si asta e bine! or R. Moldova trebuie sa aiba relatii bune cu toti vecinii, nu asa cum comunistii vor sa ne duca in uniunea Siberiei or PL-istii sau PLDM-istii care submineaza direct statalitatea RM prin promovarea ideilor unioniste de disparitie a Moldovei. Bravo domnului Timofti!

Anonim spunea...

Dragul meu, Florin Piersic se considera mai intai roman si apoi moldovean, ca de altfel cel putin 99% din locuitorii Moldovei din dreapta Prutului. Iar cand vorbesti de Moldova cred ca te referi la...Baia, Suceava, Iasi...nu-i asa? Eu as cere cetatenie moldoveneasca (sunt moldovean get-beget) doar ca sa votez unirea in cazul unui referendum.

Szasz Sebes Paul spunea...

Bravo lui! Roman adevarat

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: