Agenția transnistreană de știri Dniester.ru către transnistreni: făceţi-vă acte moldoveneşti, învăţaţi limba română!

14 iunie 2012

Iniţiativa aparţine jurnalistului Roman Konoplev, proprietarul site-ului de ştiri din regiunea transnistreană, Dniester.ru, care a lansat, cu câteva zile în urmă, rubrică „Să învăţăm limba româna!”.


„Dniester.Ru a lansat o rubrică specială pentru cei care doresc să înveţe limba română. Materialele propuse studiului pot fi utile persoanelor aflate în funcţii de decizii la Tiraspol, funcţionarilor publici din regiunea transnistreană, dar şi cetăţenilor simpli care doresc să cunoască româna”, anunţă autorul iniţiativei.

Autorii proiectului propun oamenilor din regiune o serie de cărţi electronice despre limba şi literatura română. Contactat de Moldova.ORG, Roman Konoplev, a precizat că erau vremuri, în special la sfârşitul anilor 80’ când nu doar funcționarii din stânga Nistrului își doreau să învețe limba română, dar şi oamenii de rând. “Nu exclud că va fi “al doilea val”, iar oamenii, fie din dorinţă proprie, fii impuşi de situaţie, vor fi interesaţi să cunoască limba română”, a adăugat Konoplev.

De asemenea, în cadrul unui editorial, Roman Konoplev se adresează cu un mesaj oamenilor din regiunea transnistreană „Dacă intenţionaţi să locuiţi în continuare în regiunea transnistreană şi doriţi să reuşiţi – făceţi-vă acte moldoveneşti, care sunt recunoscute oriunde în lume şi învăţaţi limba română. Cunoaşterea limbii române vă va face competent pe piaţa muncii din Republica Moldova”.

Totodată, Konoplev sugerează oamenilor din regiune să revină cu picioarele pe pământ şi să conştientizeze că, la moment, niciodată Moscova n-a fost atât de departe de Tiraspol.

Moldova.ORG

UPDATE: La moment site-ul agenției de știri Dniester nu funcționează din motive necunoscute.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: