Primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă: Niciun "patriot" nu va sta în calea Unirii

27 martie 2012

În ajunul împlinirii celor 94 de ani de la întoarcerea Basarabiei în trupul României, primarul Chişinăului Dorin Chirtoacă şi-a felicitat colegii de la Primărie cu ocazia Marii Uniri.


Astăzi se împlinesc 94 de ani de la momentul când pe 27 martie, 1918, Sfatul Ţării a votat unirea Republicii Moldoveneşti Democratice cu România.
Cu ocazia comemorării acestei date importante pentru românii din R. Moldova, primarul mun. Chişinău, Dorin Chirtoacă a ţinut să-şi felicite colegii de la Primărie.
"Această sărbătoare este aproape de sufletul meu. Sper că destinele noastre, a românilor, vor fi reunite. În direcţia asta trebuie să meargă drumul nostru. Şi niciun "patriot" nu ne va sta în cale", a declarat Dorin Chirtoacă.

Amintim că pe 25 martie, la Chişinău s-a desfăşurat Marşul Unirii, împotriva căruia au protestat membrii partidului prorus "Patrioţii Moldovei".

Aşa-zişii patrioţi au provocat altercaţii cu simpatizanţii unirii cu România, în urma cărora a fost traumatizat un poliţist şi agresaţi fizic câţiva participanţi la marşul paşnic.

sursa: timpul md

6 comentarii:

Anonim spunea...

Respectul nostru domnului Chirtoaca, sa unim mai intai retelele elctrice ale celor doua tari, si dupa Facem unirea :)


Traiasca Romania Mare. :X

Si unirea sa se faca pe baza anularii consecintelor tratatului Ribentrov-Moltov astfel Tot ce a lual URSS: Basarabia,Bucovina si Tinutul Hertei sa fie redate detinatorului de drept in acest caz Romania !

Respect

Anonim spunea...

Бля хуже страны чем Румыния нету в Европе...Romania mare =))x( =))x( =))x( =))x( =))x( =))x( =))x( =))Germania e mare , Franta ,Ucraina,Ispania!!!!

Anonim spunea...

Bai needucatule,te-as ruga sa te duci cit mai departe de ast site,noua pagini nu ne trebuiesc si sa recunoastem,noua aberatiile tale inguste la minte nu ne trebuiesc,ca esti liderul subculturii e doar problema ta!

Anonim spunea...

Iată de ce Călăii OCUPANŢI RUŞI ÎL URĂSC DE MOARTE pe ROMÂNUL Eminescu!

Şi lor şi slugilor lor- "MALDAVANIŞTII-STATALIŞTI" LE E FRICĂ DE ADEVĂR!

Marele ROMÂN Mihai Eminescu explica încă de acum peste 140 de ani STRATEGIA RUSEASCĂ de izolare şi îndobitocire a ROMÂNILOR basarabeni:

„Pentru ca să ne ia individualitatea, Rusia ar trebui să ne dea alta în schimb, şi, cel puţin deocamdată, nu suntem copţi pentru o asemenea degenerare.

[…] când între Moldova şi aşa-numita Basarabia comunicaţia era liberă.
Ruşii s-au încredinţat că această libertate este primejdioasă numai pentru dânşii şi pentru aceasta au închis graniţele ermeticeşte şi au curmat atingerea între românii de peste Prut şi restul poporului român.


De atunci şi până acum măsurile silnice pentru stârpirea românismului se iau fără de curmare.
Administraţia, biserica şi şcoala sunt cu desăvârşire ruseşti, încât este oprit a canta în ziua de Paşti "Hristos a inviat" în ROMÂNEŞTE.

Nimic în limba ROMÂNEASCĂ nu se poate scrie; nimic ce e scris în limba ROMÂNEASCĂ, nu poate să treacă graniţa fără de a da loc la presupusuri şi persecuţiuni; ba oamenii de condiţie se feresc de a vorbi în casă ROMÂNEŞTE, pentru ca nu cumva o slugă să-i denunţe; într-un cuvânt, orice manifestaţie de viaţă ROMÂNEASCĂ e oprită, rău privită şi chiar pedepsită.”

Chiar şi Călăii OCUPANŢI RUŞI şi slugile lor "MALDAVANIŞTII-STATALIŞTI
au înţeles că după 200 de ani de OCUPAŢIE RUSEASCĂ,
ADEVĂRUL NU MAI POATE FI ASCUNS!!!

Gândirea "MALEABILĂ,PRAGMATICĂ " cu care VICLEAN NE ÎMBIE Călăii OCUPANŢI RUŞI şi slugile lor "MALDAVANIŞTII-STATALIŞTI este de fapt GÂNDIREA DE SLUGĂ MANKURTĂ care stă în patru labe să lingă tălpile ciubotelor OCUPANŢILOR RUŞI!
Nu vă mai obosiţi tovarăşi!
ŞTIM CINE SUNTEŢI!
NA SYBYR cu voi leprelor!

VOI Călăii OCUPANŢI RUŞI,
slugile voastre "MALDAVANIŞTII-STATALIŞTI

şi stăpânul vostru tot mai ne-PUTIN-ciosul PUTIN ştiţi că
RUSIA A PIERDUT DEFINITIV Basarabia .

ASTA VĂ ROADE !


REUNIFICAREA Basarabiei cu Ţara Noastră Mamă ROMÂNIA ESTE ÎN PLINĂ DESFĂŞURARE !!!

Anonim spunea...

celor carora inca le mai curge senge daco-roman si imbratisaza identitatea romaneasca DORESC UNIREA ...sper ca autoritatile celor doua state sa gaseasca o modalitate si sa treaca la fapte asa cum au facut si stramosii nostriii,, traiasca romania mare

Anonim spunea...

Sunteti impotenti! La marsul unirii au fost 90% cetateni romani si cativa tradatori din RM.... voi in 1918 ati facut unirea numai cu ajutorul armatei romane si acum nu sunteti in stare de nimic fara armata de peste Prut. Dar teritoriul unit cu forta - cu alta forta se va lua, cum a fost in 1940. Coborati pe pamant, Romania nu a fost si nu este in stare sa apere acest teritoriu!!!!!!!

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: