Creștinii sunt grupul religios cel mai discriminat în UE

25 martie 2012
Nu mai puţin de 85% din persecuţiile sociale din Europa, în 2011, au fost ţintite împotriva creştinilor. Raportul Observatorului austriac pentru Intoleranţă şi Discriminare Împotriva Creştinilor, care a venit cu această concluzie, spune că urmaşii lui Christos au fost cel mai adesea victimele vandalismului şi insultelor la adresa simbolurilor religioase.

Între toţi adepţii europeni ai unei religii creştinii au fost cel mai des obiectul violenţei motivate religios, a infracţiunilor generate de ură şi a desacralizărilor.

În Scoţia, 95% din violenţa religioasă a fost îndreptată împotriva creştinilor. În Franţa 84% din actele de vandalism au vizat proprietăţi creştine subliniază raportul citat de Catholic News Agency.

Raportul Observatorului a vizat şi restricţiile profesionale care au fost aplicate creştinilor în ultimul an. Potrivit documentului, din cauza unei definiţii restrictive a libertăţii de conştiinţă, meserii precum cea de magistrat, de medic, asistent, moaşă sau farmacist, “îşi închid încet-încet uşile, pentru creştini”. Ca un exemplu, profesorii şi părinţii “dau de bucluc” spun autorii raportului dacă nu sunt de acord cu etica sexuală definită de stat.

Documentul evidenţiază însă şi aspecte pozitive, cel mai notabil fiind aceea că discriminarea împotriva creştinilor câştigă teren în dezabaterile publice. Cel mai recent exemplu este o rezoluţie adoptată de Adunarea Parlamentară a Consiliului pentru Securitate şi Cooperare în Europa, care a încurajat dezbaterea publică privind problematica anti-creştină şi legislaţia cu potenţial negativ pentru creştini. 

sursa: Semnele Timpului

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: