Autorităţile de la Bălţi îşi declară NESUPUNEREA faţă de PUTEREA de la Chişinău

26 ianuarie 2012
Stare de alertă! Consiliul Municipal Bălţi, dominat de fracţiunea PCRM, a adoptat astăzi, cu majoritate de voturi, o decizie de nesupunere civică în faţa autorităţilor centrale de la Chişinău şi de boicotare a referendumului constituţional, despre care au anunţat liderii Alianţei pentru Integrare Europeană.

„Evenimentele politice din ultimele zile au sensibilizat opinia publică din Moldova. Un grup de persoane, care conduc Alianţa pentru Integrare Europeană a dat peste cap toate realizările din istoria de 20 de ani a Republicii Moldova. Fracţiunea PCRM din Consiliul Municpal Bălţi îşi declară nesupunerea faţă de deciziile anticonstituţionale, antipopulare, inumane şi antisociale ale puterii centrale şi cere dizolvarea imediată a Parlamentului, demisia Alianţei, a conducerii Curţii Constituţionale şi a Comisiei Electorale Centrale”, se spune în declaraţia fracţiunii PCRM din Consiliul Municipal Bălţi.
Reamintim că recent liderul PCRM, Vladimir Voronin, a chemat populaţia la nesupunere civică şi a promis acţiuni masive de protest.

„PCRM începe acţiuni de protest continue, până AIE nu va demisiona şi nu va pleca de la guvernare. Noi vom cere întruna de la tribuna Parlamentului demisia componenţii Comisiei Electorale Centrale, Curţii Constituţionale, dar şi a preşedintelui interimar şi a întregii Alianţe. Totodată, noi chemăm populaţia la nespunere faţă de guvernare. Îndemn funcţionarii de stat să nu se supună autorităţilor centrale.”, a precizat Voronin.

"Alianţa a asigurat cetăţenilor dreptul la libera exprimare, dar să chemi la nesupunere întrece deja orice limită. Acţiunile lor sunt lipsite de logică", a replicat vicepreşedinte PL, Ion Hadârcă.

"Lor le este urât să stea în opoziţie, ei vor să vină la putere, ei vor alegeri anticipate. Lucrul acesta era clar de mult timp", a spus şi preşedintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov.

sursa: 24h.md

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: