Serviciul moldovenesc de Informații și Securitate reia lupta cu românismul

23 decembrie 2011
Conform surselor Romanian Global News din mediul guvernamental de la Chsinau, Serviciul de Informatii si Securitate de la Chisinau a reluat activitatile de anihilare si destabilizare a organizatiilor civice si partidelor politice care sustin reunirea Basarabiei cu Romania.
Pe langa urmarirea si compromiterea liderilor organizatiilor de pe teritoriul R. Moldova, care sustin reunirea celor doua state romanesti, SIS-ul desfasoara puternice actiuni operativ –informative pe teritoriul Romaniei, in cadrul organizatiilor studentilor basarabeni, dar si creind actiuni de lobby in cadrul formatiunilor politice din Romania, in defavoarea ideii de reunire a celor doua state romanesti.
In acest scop SIS-ul a racolat si va racola absolventi ai universitatilor romanesti si studenti bursieri ai statului roman, pe care ii va coordona in preluarea a cat mai multe din organizatiile studentilor basarabeni din Romania, urmand ca acestia sa blocheze aderarea respectivelor organizatii la miscarile pro-unire. Presa online a mediului studentesc basarabean este deasemenea vizata.
Sursele Romanian Global News precizeaza ca sectiunea din SIS care se ocupa de aceasta problema este incadrata cu ofiteri ce au legaturi stranse cu agenti FSB si SVR din Ambasada Rusiei la Chisinau.

1 comentarii:

nicu gusan spunea...

In legatura cu SIS-ul "moldovenesc" trebuie sa tineti cont de contextul intern si international. Asa cum RM e prea mica ca sa isi poata decide singura soarta, tot asa si SIS-ul Moldovenesc nu poate actiona intr-o directie proprie ci doar sub conducerea unor servicii externe mai puternice. Cum interesul in RM este din partea Rusiei si a Romaniei, putem spune ca orice actiunea a SIS-ului se desfasoara fie sub conducerea SIE-SRI fie sub conducerea ex KGB. Nu cred ca vreo actiunea realizata de catre SIS poate influenta procesul unificarii. Acesta este decis la nivelul marilor puteri, inclusiv Rusia. E o cale de neintors pe care se actioneaza accelerat.
Binenteles ca orice organizatie se poate grefa in serviciu si sa faca actiuni de racolare. Acest lucru nu inseamna ca vor avea succes in vreun fel. E ca si cum am spune ca Coca Cola are concurenta nu stiu ce no-name de cola de pe piata.
Asa ca dragi Unionisti, indiferent de ce se crede ca face SIS, acelasi lucru se petrece si de partea cealalta dar cu arme puternice de propaganda si racolare.
(via VremUnirea.Ro)

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: