Mai multe organizaţii de veterani cer interzicerea monumentelor bolşevice

28 decembrie 2011
Guvernarea ar trebui să interzică monumentele, muzeele şi obiectele care reprezintă ideologia bolşevică. Solicitarea vine din partea unui grup de iniţiativă, care a declarat în cadrul unei conferinţe de presă, miercuri, 28 decembrie, că în Republica Moldova există o serie de monumente ce poartă numele unor eroi sovietici care nici macar nu au locuit aici.
Grupul de inițiativă susține că unii politicieni intenționat induc în eroare poporul prin promovarea unor valori străine. Membrii grupului de inițiativă afirmă că în locul acestor monumente ar trebui să fie înalțate altele, ale eroilor basarabeni.

Solicitarea este susţinută de academicieni, doctori în istorie și 33 de organizaţii ale societăţii civile, printe acestea: Asociatia Veteranilor de Razboi -1992 „Tiras-Tighina”, Asociatia Obsteasca „Memoria Victimelor Regimului Totalitar Comunist”, Asociatia Deportatilor si Deținuților Politici, Asociația Veteranilor de Război ai Armatei Române, Asociația Obștească „Vertical”, și altele. Aceștia au semnat împreună Memorandumul cu privire la valorile naţionale.

sursa: trm.md

1 comentarii:

Anonim spunea...

Sustin propunerea cu ambele miini.

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: