Sankt Petersburg: Propaganda homosexuală și a pedofiliei va fi pedepsită administrativ

17 noiembrie 2011


Deputații legislativului din Sankt Petersburg au decis introducerea amenzilor pentru propaganda modului de viață homosexual. Pentru cetățenii simpli, această faptă va fi pedepsită cu o amendă de până la 3.000 de ruble (72 euro), iar în cazul persoanelor juridice aceasta junge la 50.000 de ruble (1.200 euro). Noul proiecte de lege, adoptat în prima lectură de către parlamentul local, propune introducerea amenzilor nu doar pentru propaganda homosexualismului dar și a pedofiliei.
“Noi nu intervenim în sfera drepturilor civice și viața privată a cetățenilor. Nu introducem măsuri discriminatorii. E vorba de contracararea propagandei gay pentru că popularizarea relațiilor sexuale netradiționale influențează negativ copiii noștri”, a declarat autorul proiectului de lege, Vitalii Milonov.
Proiectul a trezit dezbateri aprinse printre deputați. Majoritatea dintre aceștia consideră că pedepsele propuse în proiect sunt neînsemnate.
“Sunt amenzi mărunte. Vom dispărea de pe fața pământului cu astfel de ‘lupte’. Ce înseamnă 3.000 de ruble pentru un pedofil, când această categorie este susținută de comunitatea internațională? Este nevoie de o pedeapsă penală pentru astfel de fapte, inclusiv și pentru instituțiile media care în primele pagini scriu despre ‘slavii gay’ iar în interior despre ‘gay pride’”, a declarat deputata Elena Babici.
Anterior, astfel de măsuri au fost introduse în regiunile Arhanghelsk și Reazan. Activiștii gay din Rezan deja s-au grăbit să atace acest proiect la Curtea de la Strasbourg. În perioada apropiată, activiștii pro-gay din Arhanghelsk intenționează să atace același proiect CEDO.
Potrivit Interfax, în timpul discuțiilor pe marginea proiectului, reprezentanții organizațiilor homosexuale au organizat o acțiune de protest în fata parlamentului din Sankt Petersburg. Câteva persoane au venit la intrarea centrală în clădire cu mesaje de genul “Nu hrăniți oamenii cu legi homofobe” sau “Îmi iubesc fiul gay”.
Aceasta nu este prima inițiativă care trezește discuții aprinse în Petersburg. În luna octombrie, legislativul a adoptat un proiect de lege care interzice fumarea narghilelei în locurile publice. 
sursa: AntiMedia

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: