Eugen Tomac: Românii de pretutindeni să fie alături de fraţii din Basarabia

31 august 2011


Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Eugen Tomac, a transmis un mesaj de felicitare cu ocazia sărbătorii naţionale „Limba noastră cea română”.

„Cu prilejul zilei „Limba Noastră cea Română”, sărbătorită în mod solemn de 21 de ani la Chişinău, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni transmite sincere felicitări tuturor cetăţenilor Republicii Moldova pentru mândria cu care aduc an de an acest omagiu limbii române.

În spiritul respectului reciproc faţă de identitatea naţională, limba română este astăzi una dintre cele 23 de limbi oficiale ale Uniunii Europene, însă suflul ei traversează frontierele şi devine poate mai puternic la est de Prut.

Avem datoria de a ne cinsti limba pe care o vorbim, indiferent unde ne aflăm, pentru că prin limbă ne păstrăm cultura, tradiţiile, istoria şi credinţa. De aceea, doresc să îndemn românii de pretutindeni să fie alături de fraţii lor din Basarabia în această zi de însemnătate istorică, în care celebrează identitatea românească.

Îmi exprim speranţa că ziua de 31 august va deveni o sărbătoare naţională a tuturor românilor, prilej de consolidare a legăturilor spirituale cu patria mamă, de conştientizare şi preţuire a identităţii româneşti în ţară şi peste hotare.
La mulţi ani!”

sursa: jurnal.md

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: