Eugen Tomac, despre obiectul ”Istoria”: Conținutul ei trebuie să fie autentic

17 august 2011

„Indiferent cum se va numi disciplina, conținutul ei trebuie să fie autentic”. De această părere este secretarul de stat pentru românii de pretutitindeni, Eugen Tomac, care comentează astfel decizia Ministerului Educației de a înlocui disciplina „Istoria Românilor” cu disciplina „Istoria”, care cumulează Istoria Românilor și Istoria Universală.

Or, spune Eugen Tomac, așa sau altfel, Republica Moldova trebuie să aibă șansa să studieze o istorie care să prezinte faptele exact așa cum au fost. „Cum poți să predai un curs în care să spui că în 1940 Basarabia a fost eliberată de Stalin?”, a menționat Tomac, astăzi, în cadrul unei întâlniri cu tinerii basarabeni, la școala de vară „Comunităţi româneşti şi identitate europeană”, care se desfăşoară zilele acestea la Sulina.

„Până la urmă este decizia autorităților RM cum se va numi această disciplină, dar nu trebuie să existe interpretări în ceea ce privește trecutul nostru, indiferent cât de mulți ar vrea să-l falsifice”, a mai spus Eugen Tomac.

sursa: jurnal.md 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: