O medalie de aur şi cinci de argint pentru România la Olimpiada Internaţională de Matematică

26 iulie 2011


Elevii romani au obtinut o medalie de aur si cinci de argint la Olimpiada Internationala de Matematica, plasand România pe locul opt in clasamentul pe natiuni. Astfel, România a devansat in clasament tari precum Germania, Japonia, Marea Britanie sau Canada.

Elevii romani medaliati sunt Octav Dragoi (aur) si Tudor Padurariu, Omer Cerrahoglu, Alexandru Andrei Milu, Radu Bumbacea si Marius Tiba - toti cinci cu medalie de argint. Octav Dragoi este elev in clasa a XI-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti. Tudor Padurariu este proaspat absolvent al Colegiului National "Grigore Moisil" din Onesti si a obtinut, in mai anul acesta, medalia de aur la Balcaniada de Matematica, desfasurata la Iasi. Omer Cerrahoglu este elev in clasa a X-a la Colegiul National "Gheorghe Sincai" din Baia Mare. Alexandru Andrei Milu si Radu Bumbacea sunt elevi in clasa a XII-a la Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti. Marius Tiba este proaspat absolvent al Liceului International de Informatica din Bucuresti.

Primele locuri in clasament au fost ocupate de China si Statele Unite ale Americii (cate 6 medalii de aur), Singapore, Rusia, Thailanda, Turcia, Coreea de Nord si Taiwan (Taiwan fiind la egalitate cu România, cu o medalie de aur si 5 de argint). La Olimpiada Internationala de Matematica au participat elevi din peste 100 de tari.

(Sursa: Romanian Global News)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: