Găgăuzia a aprobat diploma de bacalaureat de tip propriu

30 iulie 2011
Găgăuzia a aprobat diploma de bacalaureat de tip propriu


Comitetul Executiv al Găgăuziei, în conformitate cu ordinul Adunării Populare, a aprobat modelul diplomei de BAC de tip propriu care va fi decernat absolvenţilor autonomiei care au primit note negative la disciplina limba şi literatura română în luna iunie al anului curent, scrie gagauzia.md

Cu toate acestea, în conformitate cu hotărîrea APG, a fost formată comisia pentru sesiunea repetată la examenul limbii de stat. 24 de absolvenţi prezenţi la examen care au ca scop continuarea studiilor, vor primi diplomele de tip nou până pe data de 1 august.


În decursul şedinţei Comitetului Executiv, bașcanul  Mihail Formuzal, și-a exprimat regretul că toate propunerile Găgăuziei privind crearea condițiilor pentru absolvenții UTAG pentru studierea limbii române și susținerii examenelor au fost respinse de Ministerul Educației.

Amintim că, anterior, bașcanul Găgăuziei Mihail Formuzal declarase că de anul viitor, Autonomia va emite absolvenţilor propriile diplome, în care nu vor fi incluse notele de la examenul de BAC la disciplina limba română, asta după ce mai mulți absolvenții din UTAG au picat examenul la Limba și literatura română.

Totodată, Ministerul Educației anunțase că absolvenții de liceu din Găgăuzia, care au luat calificativul „insuficient” la examenul de Limba şi literatura română, vor primi certificate de confirmare a finalităţii studiilor liceale, care le vor oferi posibilitatea să acceadă doar la studii în învăţămîntul profesional şi mediu de specialitate. 

Sursa: UNIMEDIA

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: