Cauzele dezbinării românilor

15 noiembrie 2012

Din păcate noi, românii, singurii si sigurii continuatori ai daco - getilor care au format un mare popor pentru care mândria, vitejia si caracterul erau pe primul loc, nu suntem uniti în idei si fapte. Din cauza vicisititudinilor vremurilor, mult timp am fost voit dezbinati sub diferite imperii (Turc, Austro-ungar, Rus). Nu s-a vrut cu îndârjire ca românii să afle care le-au fost urmasii, pentru a sti cine sunt, dar nici românii în mare parte nu s-au chinuit să descifreze sau măcar să simtă cine sunt. Am suferit si din cauza neimplicării noastre în deslusirera istoriei.

Din cauza mizeriei morale, dar mai ales materiale în care trăiau, românii nu prea si-au sprijinit liderii care au apărut, luptat si jertfit pentru mântuirea si luminarea lor.Desigur, au fost si cazuri în care românii si-au sprijinit
conducătorii (Basarab I, Mircea cel Bătrân, Stefan cel Mare, Vlad Tepes, Mihai Viteazul, Horea, Tudor Vladimirescu, etc.). Românul, de când este el, dacă era cinstit rămânea sărac, asa că dacă îsi trăda fratele, poporul,devenea bogat. Trădarea de neam si tară a fost si este foarte profitabilă pe aceste pământuri. Deci trădarea a adus dezbinarea dintre acesti trădători, organizati în familii, clanuri, etc si marea masă de oameni cu respect pentru pământul si traditiile milenare. Această dezbinare este foarte vizibilă si în zilele noastre.

O altă cauză a dezbinării este românismul, mai nou daco - românismul. Executarea de către comunisti a nationalismului moderat, curat si adevărat si înlocuirea cu unul fals si de propagandă a făcut ca românii să-si piardă în cea mai mare parte românismul, adică apartenenta etnică.Câte exemple de români nu sunt care au plecat din tară si au uitat de unde au plecat devenind cu tot sufletul străini! Cu toate aceste exemple negative, românii, în decursul veacurilor, datorită respectului pentru pământ si traditii, si-au păstrat identitatea, murind cu milioanele pentru pământul străbunilor lor, nevânzându-si pământul si migrând ca altii.

După 1945, nationalizarea fortată, exterminarea a zeci de mii de oameni de valoare, cultul fortat al ocupantului rus si multe alte abuzuri nu au putut extermina în totalitate românismul, desi s-a vrut cu îndârjire. Avem resurse nebănuite pentru a rezista, dar nu trebuie să ne batem joc de ele, pentru că la un moment dat se vor epuiza. Această diferentă din nationalistii moderati si nenationalistii reprezintă un alt punct major de dezbinare între români.

Multi tineri care s-au născut în comunism, dar mai ales cei de după 1989, care sunt viitorul României, din motive obiective sunt debusolati, plutesc în derivă, se pierd în nimicuri, nu sunt profunzi, nu au rădăcinile înfipte în pământul românesc, în românism, ci au mai degrabă rădăcinile înfipte în cosmopolitism si parazitism. Este grav, dar este adevărat. Este greu într-adevăr să-ti faci datoria de om, de român si de cetătean european. Acesta este un alt punct al dezbinării românilor.

Ce se întâmplă în România se întâmplă în destule tări est europene si la intensitate mai mică si în occident.
Vor rezista natiunile care vor sti să-si protejeze valorile traditionale, să fie stricte cu emigratia mai ales din afara Europei, dar să tină pasul si cu modernismul. Nu stiu dacă Europa care a fost sute de ani portdrapelul stiintei si tehnicii mondiale va putea face fată cu brio emigratiei masive din alte continente mult mai putin dezvoltate.Europenii, creatorii stiintei si tehnicii mondiale trebuie să lupte mai mult pentru Europa, care a luminat Globul pământesc sute de ani, trebuie să ia ce este bun de la nord -americani si împreună cu acestia să-si păstreze pe merit suprematia mondială.Dacă vor apărea români, sau poate chiar sunt, care vor sti să creeze un sistem functional format din 8 piloni ai timpului ce reprezintă cinci sute de ani fiecare, pentru că
slavă Domnului avem cum să ne întoarcem în timp si vor eradica o parte a sărăciei, care se vor baza de asemenea pe traditiile milenare si vor avea spiritul de jertfă, se va putea ridica negura milenară si vom porni în sfârsit de la un punct comun, de unde vom fi uniti si vom izbândi.Până când mafiotii care ne conduc si toti cei care fură nu vor avea frică asa ca pe timpul lui Tepes, până când valorile nu se vor aseza la locurile lor firesti, până când activistii comunisti si securistii vinovati de mii de abuzuri de mare gravitate nu vor plăti, în România nimic nu se va schimba sau prea putin, pentru a putea merge uniti pe cale reusitei nationale.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: