Vladimir Voronin, Vlad Filat și Marian Lupu - adevărații antiromâni !

27 februarie 2011
Acoperindu-se cu lozinci europene, troica coalitiei reale din Parlamentul R. Moldova, conrtinua practicile staliniste, izgonind in continuare din actele de stare civila etnonimul roman, desi pe marginea problemei date s-a pronuntat clar CEDO in cazul Ciubotaru contra R. Moldova.
Modificarea legii privind actele de stare civilă propusă de deputatul liberal Ana Guţu a stârnit discuţii contradictorii în şedinţa Parlamentului de vineri, 25 februarie. Potrivit modificării legislative, fiecare cetăţean al Republicii Moldova urma să-şi aleagă identitatea naţională în actele de stare civilă. Proiectul de lege a fost întors în comisie pentru îmbunătăţire la iniţiativa parlamentarilor comunişti, dar şi a celor democraţi.

Ana Guţu a explicat că în urma aprobării modificării la Legea privind actele de stare civilă, cetăţenii urmau să-şi aleagă singuri identitatea, astfel că cei care până în prezent în acte erau indentificaţi ca moldoveni, potrivit noii legi, puteau alege identitatea românească.

,,Nu vreau să cred că este un proces de deznaţionalizare, însă proiectul pe care l-am propus este în deplin consens cu dreptul omului de a se identifica”, a subliniat deputatul Ana Guţu.

Deputatul Dumitru Diacov a spus că nu vrea să intre în polemică cu autorul iniţiativei legislative şi a propus amânarea proiectului pentru alte şedinţe. ,,Noi nu vrem să avem un proiect care trezeşte atâtea dezbateri şi emoţii”, a comentat preşedintele de onoare al PDM.

La rândul său, Mihai Ghimpu s-a arătat revoltat de faptul că în aceeaşi şedinţă au fost întoarse două proiecte la solicitarea comuniştilor. ,,Eu îi înţeleg pe comunişti, ei au politica lui Lenin şi Stalin, dar noi alianţa ce politică avem în privinţa aceasta? Cine şi-a asumat actul guvernării în ţara asta?”, s-a indignat deputatul liberal.

Anastasia Rotaru

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: