La Bălţi accesul studenţilor la vot este îngrădit

28 noiembrie 2010

 Preşedintele biroului electoral al secţiei de votare nr. 24 din municipiul Bălţi, Viorel Moruz care este şi reprezentant al PDM, îngrădeşte accesul la vot al studenţilor de la instituţiile de învăţământ din oraş, în baza declaraţiei pe proprie răspundere, în conformitate cu prevederile imperative ale legislaţiei electorale, susţin reprezentanţii PLDM.



Potrivit reclamanţilor, această acţiune vine în contradicţie cu prevederile art. 84, alin. 2 al Codului Electoral care stipulează că „studenţii şi elevii cu drept de vot înmatriculaţi la instituţii de învăţământ într-o localitate în care nu au viză de domiciliu sau de reşedinţă pot vota la orice secţie de votare deschisă în această localitate”. 

Aceştia trebuie să respecte unele condiţii, inclusiv să prezinte buletinul de identitate cu fişa de însoţire; să prezinte carnetul de student cu înscrieri privind instituţia de învăţământ la care sunt înmatriculaţi în localitatea respectivă şi să completeze şi să semneze o declaraţie pe proprie răspundere. 

PLDM a depus o sesizare la CEC pe acest caz, solicitând curmarea imediată a încălcărilor comise de preşedintele secţiei de votare nr. 24 din mun. Bălţi şi aplicarea faţă de sus-numita persoană a sancţiunilor prevăzute de lege.

PDM şi CEC nu au comentat, deocamdată, incidentul de la Bălţi. 


sursa:jurnal.md

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: