La Ungheni va fi instalat un monument in memoria poetului Grigore Vieru

28 octombrie 2010

La Ungheni va fi instalat un monument in memoria poetului Grigore Vieru
Un monument in memoria poetului Grigore Vieru va fi edificat in orasul Ungheni, prin decizia de astazi a Guvernului. Monumentul va fi instalat in scuarul din fata bisericii “Alexandru Nevski” din Ungheni.
Boris Focsa, ministru al Culturii, a mentionat, in sedinta, ca decizia respectiva a fost aprobata anterior de Consiliul orasenesc Ungheni. Cheltuielile pentru instalarea monumentului si amenajarea terenului aferent vor fi acoperite din contul bugetului orasului Ungheni si din sponsorizari.
Poetul Grigore Vieru, nascut la 14 februarie 1935 la Pererita, raionul Briceni, a decedat pe 18 ianuarie 2009, in urma unui tragic accident rutier. In creatia sa poetul a militat pentru promovarea valorilor nationale. Operele sale au fost traduse in peste 20 de limbi.
Tot azi a fost aprobata hotarirea privind instalarea unei placi comemorative in memoria poetului si regizorului Gheorghe Voda in orasul Chisinau, pe fatada imobilului din bulevardul Stefan cel Mare si Sfint, 64, in baza unei decizii anterioare a Consiliului municipal Chisinau.
Sursa: OBSERVATOR

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: