Ion şi Doina Aldea-Teodorovici au devenit cetăţeni de onoare ai oraşului Chişinău

27 octombrie 2010
Anastasia Lazariuc, Nicolae Botgros, Mihai Munteanu, Valentina Rusu-Ciobanu, Gheorghe Vrabie, Glebus Sainciuc şi soţii Ion şi Doina Aldea-Teodorovici au devenit cetăţeni de onoare ai municipiului Chişinău. O decizie în acest sens a fost luată astăzi, 28 octombrie, de către consilierii locali în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului municipal Chişinău.

"Am decis să oferim titlul onorific soţilor Ion şi Doina Aldea-Teodorovici, post-mortem, pentru că aceştia merită a fi comemoraţi, pentru că sunt remarcabile personalităţi ale culturii naţionale, promotori ai conştiinţei unităţii spaţiului cultural românesc", a subliniat viceprimarul Nistor Grozavu. 

Amintim că toţi cetăţenii de onoare ai municipiului Chişinău sunt scutiţi în proporţie de 50% de la plata serviciilor comunale, precum şi beneficiază de o stimulare morală şi materială.

UNIMEDIA precizează că până în acest moment au fost acordate 30 titluri de cetăţeni de onoare ai municipiul Chişinău. printre deţinătorii titlului onorific se numără Maria Bieşu, Gheorghhe Zamfir, Eugen Coşeriu, Juan Antonio Samaranch, Valeriu Rusu, Jacques Chirac, Eugen Doga. Totodată, printre cei vizați se regăsesc și cei care au luptat pentru independenţa Republicii Moldova în războiul din 1992 de pe Nistru şi au suferit pentru convingerile lor în condiţii de detenţie a regimului autoproclamat de la Tiraspol – Ilie Ilaşcu, Andrei Ivanţoc, Alexandru Leşco, Tudor Popa. Titlul de cetățean de onoare a fost acordat și lui Grigore Vieru, Dumitru Matcovschi şi Valentin Mândâcanu.


Sursa: UNIMEDIA

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: