În timp ce România sprijină Serbia să intre în UE, Belgradul lovește din nou în românii din Timoc

30 octombrie 2010

In timp ce Romania sprijina Serbia sa parcurga etape hotaratoare in procesul de integrare europeana, autoritatile de la Belgrad aplica o noua lovitura romanilor /vlahilor din Timoc.Dupa ce au anchetat, pe metode staliniste, peste 300 de romani care erau pe listele unui partid romanesc, dupa ce, in complicitate cu reprezentantul grec al OSCE la Belgrad, au fraudat alegerile pentru consiliile nationale ale minoritatilor din Serbia, dupa ce au preluat controlul, prin frauda, asupra Consiliului National al Minoritatii Nationale Rumane din Serbia, autoritatile de la Belgrad intentioneaza ca luni, 1 noiembrie, prin intermediul marionetelor instalate la conducerea noului consiliu, sa adopte un nou statut in care directiva votata de vechiul consiliu, cum ca limba de comunicare a romanilor/vlahilor din Timoc este limba romana literara, sa fie abrogat, iar in locul limbii romane sa fie introdusa limba sarba.


Acest lucru pana cand va fi "standardizata" limba "vlaha"! Modelul stalinist de creeare a unei noi limbi si a unui nou popor.
Statutul a fost trimis, conform surselor Romanian Global News, de la Belgrad, unde a fost realizat de "specialisti" ai Partidului Democrat al lui Boris Tadici impreuna cu juristi de la Ministerul de Interne sarb si ai securitatii sarbe.
Adoptarea luni, 1 noiembrie, a acestui nou statut ar demonstra, fara tagada, perfidia guvernului de la Belgrad si a lui Boris Tadici, care una vine si spune la Bucuresti si Bruxelles si alta face cand ajunge acasa. Minciuna a fost si este unul din instrumentele pe care Serbia le utilizeaza ca sa ajunga in UE. Ramane de vazut cat de slaba este Romania pentru a-i permite acest lucru.
Si in acelasi timp Parlamentul Romaniei trebuie sa reia de urgenta in discutie si sa adopte (poate la initiativa parlamentarilor care reprezinta romanii de pretutindeni in cazul in care acestia nu au ceva mai important de facut...!) amendamentul la Legea pentru Romanii de Pretutindeni, in care se recunostea calitatea de roman tuturor celor care se autodenumesc sau erau denumiti in romana, sau in alta limba, cu una denumirile istorice romanesti: moldovean, vlah, aroman, istroroman, meglenoroman, tintar, macedoroman etc.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: