Sediul Consulatului României din Bălți, sfințit de IPS Petru, Mitropolitul Basarabiei

30 septembrie 2010
Sediul Consulatului Romaniei din orasul Balti, Basarabia va fi sfintit vineri, 1 octombrie, de Inaltpreasfintitul Petru, Mitropolitul Basarabiei si Exarhul Plaiurilor, transmite Romanian Global News, care citeaza Basilica. Inaltpreasfintia Sa va fi insotit la ceremonia religioasa de membrii Centrului Eparhial si de preotii din Protopopiatul Balti.

Evenimentul prezinta si alte conotatii pentru Inaltpreasfintitul Parinte Petru, Mitropolitul Basarabiei.

Inaltpreasfintia Sa a fost hirotonit arhiereu, pe 1 septembrie 1990, pentru Eparhia de Balti si a avut resedinta episcopala chiar in orasul cu acelasi nume, din nordul Basarabiei. Pana la izgonirea sa de catre cazacii transnistreni, in toamna anului 1992, Episcopul Petru a reorganizat viata bisericeasca din regiune.

Preasfintia Sa a redeschis, aici, mai multe biserici parohiale si manastiri inchise de autoritatile comuniste in perioada sovietica si i-a aparat pe romanii basarabeni in urma izbucnirii conflictul de la Nistru, fapt care i-a atras antipatii din partea clerului filorus din Basarabia.
Si secţia consulară la Ungheni a Ambasadei României va fi deschisă până la sfârşitul acestui an. Ambasadorul Marius Lazurcă a declarat că deja a fost identificată clădirea care va servi drept sediu al oficiului consular.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: