Proteste cu arestări în Marea Britanie

21 martie 2010
Poliţia britanică a arestat sâmbătă, 20 martie, în partea de vest a ţării 74 de persoane implicate în ciocniri între organizaţia radicală de dreapta „Liga Engleză pentru Apărare” (EDL) şi anti-fascişti, anunță Reuters, citând surse din poliția locală. Organizația non-guvernamentală EDL, care protestează împotriva extremismului islamic şi a islamizării Marii Britanii, a scos sâmbătă pe străzile orașului Bolton, nu departe de Manchester, aproximativ 1,5 mii de simpatizanți. În contrast cu acțiunea lor, membrii organizației „Uniunea împotriva fascismului” (UAF) au organizat acţiunea lor, în care, potrivit datelor poliției, au participat de două mii de oameni.

Potrivit reprezentantului poliției locale Garry Shewan, mulți dintre anti-fascişti au participat la eveniment numai ca să producă dezordine și au avut un comportament absolut inacceptabil. „Anti-fasciştii au acţionat foarte agresiv, acţiunile lor au dus la rănirea mai multor ofiţeri de poliţie și protestatari” a spus Shewan.

Printre perssoanele reţinute se numără 55 de suporteri ai UAF, şi doar nouă radicali de dreapta.

După cum a menţionat Lenta.ru, citând Agence France-Presse, reprezentantul organizaţie anti-fasciste UAF Anindya Bhattacharyya neagă informaţia, că anume anti-fasciștii sunt iniţiatorii ciocnirilor şi acuză poliţia de atac la adresa manifestaţiei paşnice.

Ciocnirile între radicalii de dreapta și anti-fasciști sunt o problemă foarte actuală pentru Marea Britanie. De exemplu, în septembrie 2009 aproximativ 200 de persoane au fost implicate în ciocniri între EDL şi anti-fascişti, ce acționa împreună cu un grup de tineri de origine asiatică, în oraşul Birmingham. Atunci au fost reţinute 90 de persoane. La scurt timp după aceea, ciocniri similare au avut loc la Londra

8 comentarii:

Dragoș Galbur spunea...

cam asta ne asteapta si pe noi !

Frida Сонар spunea...

orice se intampla este consecinta a politicii tarii de pana la..anglia a fost un ocupant desavarsit secole dea randul a taiat si spanzurat cu sange rece...acum culege roadele, la fel se intampla si in franta, mai nou in rusia...vor fi distrusi din interior de cei pe care i-au pus pe drumuri distrugandu-le tarile lor de bastina, cultura, tarditiile... Vezi mai mult...ce e mai trist ca ei vin deja cu experienta dura data de tara ocupant si pastreaza in ei ura pana la razbunare, ei nu se vor integra niciodata si in cel mai potrivit moment vor da lovitura fatala..

Frida Сонар spunea...

pe noi nu ne asteapta asa ceva din simplu motiv ca nu am fost ocupanti, iar tensiunea de la noi creste odata cu tensiunea din tara care ne-a ocupat, rusia si va scadea brusc odata cu distrugerea rusiei, sper in curand :)

Dragoș Galbur spunea...

noi nu am fost ocupati ?! ))) esti amuzant !

Sorin spunea...

Dragos, Frida a zis ca nu am fost OCUPANŢI! Vezi deosebirea între OCUPAŢI şi OCUPANŢI.

Dragoș Galbur spunea...

opa )) n-am dormit toata noaptea asa ca sorry ((

Anonim spunea...

Dar tu Dragos, te asemenei cu fascistii din Liga de Aprare Engleaza, de spui ca te asteapta si pe tine asa ceva?

1autonom spunea...

@Anonim,
Dar tu esti extremist anti-fascist de i numesti fascisti pe patriotii din „Liga Engleză pentru Apărare” (EDL)???

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: