România deține supremația serviciilor secrete europene

31 ianuarie 2010
România este tara care detine suprematia serviciilor secrete din Europa, acestea dezvoltându-se mai ceva ca temuta Securitate a dictatorului Ceaușescu, iar numarul agenților secreți este de sase ori mai mare decat al celor din FBI si de cinci ori superior colegior britanici din MI5.
Romania este un caz unic si impresionant atunci cand se vorbeste de serviciile secrete pe care le detine, SRI si SIE, devenind prima tara europeana care deține supremația in acest domeniu, scrie cotidianul italian La Repubblica in editia de vineri.

Jurnalistii italieni au devenit interesati de un articol publicat in cotidianul romanesc Adevarul care evidentia faptul ca premierul Emil Boc a suplimentat in 2010 fondurile pentru serviciile secrete, in timp ce bugetul pentru administratiile publice si locale au fost reduse drastic.

In unele departamente ale SRI sau SIE au fost acordati bani cu 40% mai multi decat in mod normal. De exemplu, SIE va putea sa cheltuiasca in 2010 pana la 52 de milioane de euro.

Insa ciudatenia cea mai mare nu consta in capacitatea acestor servicii de a cheltui bani, ci in faptul ca a devenit o institutie mai mare decat era Securitatea de pe vremea lui Nicolae Ceausescu.

Faimoasa Securitate romana, unde dintre cele mai puternice si brutale politii secrete din lume, abolita in 1989, era compusa din 6 departamente, care avea 11.000 de agenti. Acum, in 2010, Serviciul Roman de Informatii are 12.000 de agenti.

De asemenea in Romania, la Oradea, se formeaza un nucleu de spionaj si contraspionaj, numit de NATO un centru de excelenta, format de agenti romani, made in NATO. Vestea a fost bine primita de presa locala cu titluri ca: “Romanii, cei mai buni spioni ai NATO”.

Jurnalistii italieni mai observa ca aceasta inflorire de spioni romani ar putea redeschide ranile vechi. Si in plus nu prea pot fi numite democratice dupa ce sunt banuite de implicare in campaniile electorale si politice din Romania.

15 comentarii:

Igor Caraman spunea...

Impresionanta noutatea ! Desi greu de crezut !

Anonim spunea...

Noutate pe dracu ,in subsolul Bucurestiului ,era un serviciu secret ,care oficial nu exista,acesta indeplinea misiuni,erau cei mai buni din Romania si dispuneau de orice,aveau putere ,de la tenologie la paranormali ,profesionisti in orice,erau si un fel de mercenari,capabili sa isi ucida ,propiul popor in Romania si asasasini profesionisti ,ucideau pe oricine fara mila si cu diverse misiuni in strainatate,erau capabili sa se sinucida si sa isi ucida la ordin prin loialitate propia familie ,un serviciu secret ,care oficial ,nu exista.

Anonim spunea...

Nu este noutate ,in subsolul Bucurestiului ,era un serviciu secret fara nume,care oficial ,nu exista.

Anonim spunea...

Dragos ,daca ti-as zice, ca au dezvoltat si sinuciderea, prin simpla concentrare mentala ,m-ai crede?

Anonim spunea...

Dragos in Africa ,exista o planta, care daca o fierbi si omul bea fiertura,acel om va avea un infarct si in organism, nu se va gasii nimic, pentru ca substanta ,se va dizolva si va fii asimilata, fara urme.

aciduzzu spunea...

si toti shpionii ashtia is imbracati in violet, nu?

Dragoș Galbur spunea...

:)

Ciornigal Sergiu spunea...

controversat subiect....

Twitter Moldovean spunea...

Asta nu înseamnă că apără interesele românului de rînd

Ciornigal Sergiu spunea...

sigur...)))

mircea spunea...

paio normal ca sunt mai multi ca trebui sa ne asculte telefoanele ( care sunt mai multe ) acum lumea pleaca si in afara ( deci e mai greu de urmarit ) avem si internet ( deci alti oameni pusi sa urmareasca ) si binenteles inlupta pentru putere ( politica ) sunt foarte utili .
ati uitat de STS , serviciul de spinonaj al armatei , si cel al militiei ( nu mai stiu cum ii zice ) .
toate astea pentru a ne ,, proteja " pe noi micutiii .

Anonim spunea...

Dragos, vreau sa stii, ca nu sant omul servicilor secrete si ca nu am fost omul servicilor secrete.

Dragoș Galbur spunea...

nu ma intereseaza bre, ori iesi la contact ori nu scri deloc !

Anonim spunea...

Doamne....cata imaginatie aveti
De ce nu regizati frate un film cu ideile voastre ?

Anonim spunea...

Actorul Vasile Butnaru: "Niciodata sa nu te consideri de prisos. Acolo unde esti,esti cu Voia Lui Dumnezeu. Si ai un rost anume de implinit..."

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: