Smiorcăielile ex-majoritarilor

28 noiembrie 2009

Miercuri, 25 noiembrie, deputaţii comunişti Grigore Petrenco şi Iurie Muntean au participat la o conferinţă de presă la Parlamentul European. Aceştia au onorat invitaţia eurodeputatului ceh de extremă stânga Jiri Mastalka.
"Actualul Parlament nu este în stare să formeze delegaţia interparlamentară Uniunea Europeana - Republica Moldova, ziariştii care scriu împotriva puterii deopotrivă cu deputaţii comunişti sunt hărţuţi şi intimidaţi iar ţara se îndreaptă spre colaps economic". Acesta este tabloul situaţiei din Republica Moldova din perspectiva comunistă prezentat, la mijlocul acestei săptămâni, jurnaliştilor şi membrilor Parlamentului European de Grigore Petrenco şi Iurie Muntean, deputaţi comunişti.

Cei doi politicieni au fost invitaţi de eurodeputatul ceh de extremă stângă, Jiri Mastalka membru al grupului Stângii Nordice Unite (GUE/ENGL), al şaselea ca număr de membri din cele 7 existente în Parlamentul European.
Este prima dată de la evenimentele violente din aprilie când reprezentanţi ai Partidului Comunist, atunci la putere, vin în faţa presei europene. Nu pentru a face lumină în privinţa tulburărilor din acea perioadă ci pentru a se plânge de ceea ce ei numesc „încălcarea drepturilor omului din Republica Moldova“.
De ce vin acum, cand între timp numai sunt la putere şi de ce nu au facut-o imediat după evenimentele sângeroase din aprilie?Este bine cunoscut faptul că Parlamentul European le-a oferit ocazia de a-şi prezenta punctul de vedere atât comuniştilor cât şi partidelor care formează astăzi Alianţa Pentru Integreare Europeanaă, comuniştii refuzând orice dezbatere şi optând să trimită, prin reprezentanţii lor la Consiliul Europei mesaje scrise.
Fost preşedinte al Comisiei de Politici Economice, Buget şi Finanţe Iurie Muntean a criticat programul guvernării actuale, care în opinia sa nu are soluţii nici în privinţa pensiilor şi salariilor, dar nici în chestiuni de politică externă, subliniind fireşte, cât de performant era programul comuniştilor.
De fapt ce îşi doresc comuniştii? O nouă coaliţie de centru stâga care să înainteze o altă candidatură pentru funcţia de preşedinte. Dar cum îi poate ajuta Uniunea Europeană în această problemă, de vreme ce au decis să solicite sprijin aici? “Asteptăm ca Uniunea Europeană să reactioneze”, a răspuns Iurie Muntean.
Eurodeputatul Jiri Mastalka, cel sub patronajul căruia a fost organizată conferinţa de presă a celor doi deputaţi comunişti, a declarat că deşi încă nu are nici măcar sprijinul grupului său politic, va încerca să propună o rezoluţie privind situaţia din Republica Moldova. Însă chiar în scenariul cel mai optimist în care GUE/ENGL ar subscrie unei astfel de iniţiative, având în vedere numărul său mic de membri este puţin probabil ca o asftel de rezoluţie să treacă de plenul Parlamentului European.

sursa: europalibera.org

4 comentarii:

Dragoș Galbur spunea...

in primul rind, incepind de azi o sa fiu pe pozitia ca trebuie urgent si obligatoriu de exclus comunistii in afara legii, pentru ca sa recunoastem la moment, chiar daca nu-s majoritari, sunt puternici si o sa ne hartuie uite asa inca mult timp. Sa punem punct comunismului !

PS: Viky bucuros ca dai semne de viata))

Anonim spunea...

N-ar fi o idee deloc rea excluderea acestora in afara buchiei legii! Doar ca ma tem ca va fi un pic anevoieos (cel putin deocamdata), dat fiind faptul ca inca mai au suficienti simpatizanti si inca sunt in forta, ne place sau ba acest lucru...

raspuns la PS: iti place sa ma tachinezi :D:D!

Dragoș Galbur spunea...

Ii numesti simpatizanti pe cei care sustine PCRM-ul doar pentru bani sau din cauza fricii ?! sau profitarii poate?! pe astia repede ii schimbi, doar sa stii cum, iar fara asa numitii sustinatori comunistii n-au nici-o sansa !

Anonim spunea...

de fapt nu ma refeream la gasca celor tineri, care cica ar da viata pt comunism. Cei pe care-i numesc eu simpatizanti au un profil diferit: sunt varstnici, nostalgici si, de obicei, cu o capacitate de analiza redusa! si daca timp de 11 ani acestia au sperat ca intr-o buna zi va reveni comunismul la putere, si daca nici dupa alti 8 ani de mizerie nu si-au schimbat optiunea atiunci ma tem ca ii cam greu sa ii schimbi, practic imposibil!

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: