Preşedintele interimar al ţării, Mihai Ghimpu, a suspendat regimul de vize cu România şi l-a desemnat pe Filat premier

17 septembrie 2009
http://gdb.rferl.org/C654EE5F-84DD-4B91-A798-7BEFF58FE519_mw800_mh600.jpg
www.basarabia91.net
Azi, 17 septembrie, la ora 16.00, preşedintele interimar al ţării, Mihai Ghimpu, a anunţat despre semnarea unui decret de suspendare a deciziei Guvernului ţării din 8 aprilie 2009 prin care cetăţenilor români li se impune viză pentru accesul pe teritoriul ţării noastre. Totodată, Mihai Ghimpu a anunţat că a semnat decretul de desemnare în funcţia de premier pe Vlad Filat, liderul PLDM.

Astfel, conform spuselor lui Mihai Ghimpu, cetăţenii români vor putea călători fără viză în R. Moldova începând cu ziua de mâine, vineri, 18 septembrie 2009.

Liderii Alianţei pentru Integrare Europeană anunţaseră anterior că la funcţia de prim-ministru urmează să fie înaintat liderul liberal-democrat, precizând că până la sfârşitul lunii septembrie R. Moldova va avea un guvern funcţional. La rândul lui, Vlad Filat a menţionat că desemnarea sa în calitate de premier este o onorare pentru acesta, dar reprezintă totodată şi o mare provocare. "Promit că va fi o guvernare foarte transparentă", a conchis acesta pentru presă.

2 comentarii:

Azuka spunea...

uraaaa... in sfirsit !!! Va asteptam dincoace de Prut fratilor !!!

Dragoș Galbur spunea...

Slava Domnului !

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: